Μία είδηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη διατήρηση του πολιτισμού στην χώρα έρχεται από την Σαντορίνη, καθώς όπως φαίνεται το Εθνικό Ωδείο Θήρας θα κλείσει αφού ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγαζόταν θέλει να το κάνει Airbnb.

Οι μουσικοί εκπαιδευτικοί του Ωδείου, μάλιστα, αναγκάστηκαν να βρουν άλλη δουλειά, καθώς δεν μπορούσαν να αναμένουν τις εξελίξεις για το αν το Ωδείο θα έχει στέγη ή όχι.

Κάποιοι από τους μαθητές επέλεξαν τα ιδιαίτερα μαθήματα και άλλους τρόπους με μεγάλο κόστος ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, πράγμα που ισχύει μόνο για τα άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Όπως, ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, φαίνεται ότι η πολιτεία δεν επιθυμεί να αναλάβει τις ευθύνες της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η περίπτωση του Ωδείου στη Σαντορίνη δεν είναι μεμονωμένη. Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε η διακοπή λειτουργίας του “Ορφείου” στην Αθήνα σα συνέπεια της τουριστικής ανάπτυξης στην Πρωτεύουσα. Αντίστοιχα το ιστορικό κτήριο του Εθνικού Ωδείου στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο σπούδασε μια ολόκληρη γενιά μουσικών, θα γίνει ξενοδοχείο».

πηγή: tvxs.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το