
Σάββατο, 29 Μαρτίου, 19:30
Αφιέρωμα στα Παλαιστινιακά Γράμματα
Βασίλης Αλεξίου – Carol Sansour – Θέμις Αμάλλου

Το βράδυ του Σαββάτου, 29 Μαρτίου, η Πορεία και το ΣΗΜΑ σάς προσκαλούν σε ένα Αφιέρωμα στα Παλαιστινιακά Γράμματα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Βασίλης Αλεξίου, Καθηγητής της Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναφερθεί στο έργο του σημαντικού Παλαιστίνιου στοχαστή Έντουαρντ Σαΐντ.
Κάρολ Σανσούρ (CarolSansour), Παλαιστίνια ποιήτρια, ιδρύτρια του «Ντουνιάς», πλατφόρμας αφιερωμένης στην ανάπτυξη, την παραγωγή και προβολή του πολιτισμού της Παλαιστίνης και του αραβικού κόσμου στο ελληνικό κοινό, η οποία θ’ αναφερθεί στις σύγχρονες τάσεις της Παλαιστινιακής λογοτεχνίας και στην παρουσία των Παλαιστινίων γυναικών των Γραμμάτων.
Θέμις Αμάλλου, τεχνοκριτικός, θα μας μιλήσει για τα βασικά ρεύματα που διαμορφώνονται ιστορικά (Παλαιστινιακή λογοτεχνία πριν και μετά τη Νάκμπα, Παλαιστινιακό θέατρο).
τηλέφωνο: 2114008603
διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια
βρείτε το ΣΗΜΑ στο Facebook:
www.facebook.com/simaporeia.
και στο Instagram: sima_poreia
e-mail: shmaporeia@gmail.com
(εδώ μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε
e-prologos.gr