Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αθήνα 4/07/2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Πέμπτη 4/7/2024 στη μαζική κινητοποίηση που κάλεσαν ο Σύλλογος μας, η ΟΔΠΤΕ, η ΠΑΣΕΔΙΠ, ο Σύλλογος ΕΤΕΠ ΕΚΠΑ, κλπ για την ανάκληση της απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου, Γ.Γραμματέα του Συλλόγου μας και μέλους του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ, επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζόμενου στο ΕΚΠΑ, συμμετέχουν εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και φοιτητικών συλλόγων, εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές.

Για άλλη μία φορά ο Πρύτανης απουσιάζει για να αποφύγει να απαντήσει στο αίτημά μας για επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου.
Μαζική αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Αντιπρυτάνεως κας Παπαϊωάννου, που ήταν και η μόνη από τη Διοίκηση στο χώρο.

Ακολούθησε παράθεση των αιτημάτων από τους εκπροσώπους των φορέων. Δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι η παρούσα Πρυτανική Αρχή με τη στάση της και την επιμονή της στην απόλυση του Δ. Αντωνίου καταγράφεται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ΕΚΠΑ, καθώς δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μεταπολιτευτικά στο δημόσιο απόλυσης εργαζόμενου – εκλεγμένου στη διοίκηση Σωματείου και Ομοσπονδίας για τη συνδικαλιστική του δράση. Η ενέργεια αυτή έχει στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.

Η Αντιπρύτανης σε μια “έκρηξη θυμού” επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους με απαράδεκτες φράσεις όπως “φτάνει πια”, “έξω ρε από το γραφείο μου”, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, και επιδεικτικά αποχώρησε για να μη δώσει απαντήσεις.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ δηλώνει ότι παραμένει στο χώρο της Πρυτανείας και απευθύνει ΞΑΝΑ αίτημα στις Πρυτανικές αρχές να έρθουν να συζητήσουν μαζί μας για την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας Δ. Αντωνίου. Την απόφαση στηρίζουν όλοι οι φορείς και οι παρευρισκόμενοι παραμένοντας στο χώρο.


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το