Διαδήλωση με κάλεσμα του Ε. Κ. Ι. ενάντια στο πολυνομοσχέδιο  και την παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Πολυνομοσχέδιο που στοχοποιεί και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του λαού μας. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης αστυνομοκρατίας με άμεση επίπτωση και στη μαζικότητα του. Στη διαδήλωση συμμετείχε και η ΕΡΓ.Α.Σ. με συγκροτημένο μπλοκ και πανό όπως επίσης μοιράστηκε μαζικά και προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ για το θέμα. Επίσης συμμετείχε και «Ταξική Πορεία» και άλλα συνδικαλιστικά σχήματα πίσω από τα γνωστά κορδόνια του ΠΑΜΕ έδειξε την διασπαστική του γραμμή.

Παρόν  έδωσαν και οι εργαζόμενοι του  πρώην Καρυπίδη (τώρα «Market In»)  που διεκδικούν την επιστροφή τους στη δουλειά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η παρουσία τους αποτέλεσε μια καταγγελία γιατί ενώ έχουν δικαιωθεί ακόμα και από αυτά τα αστικά δικαστήρια  θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει για δουλειά. Με την εργοδοσία να επικαλείται ότι δεν πάνε καλά οι δουλειές, όμως να ανοίγει καινούργια καταστήματα  χωρίς να προσλαμβάνει τους παλιούς εργαζόμενους, ενώ είναι υποχρεωμένη με δικαστική απόφαση με το κράτος να αδιαφορεί και στην ουσία συγκαλύπτει την εργοδοσία. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. 

Σαν Μ-ΛΚΚΕ καταγγέλλουμε την τρομοκρατική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας να μετατρέψει το Δημαρχείο -μέρος συνάντησης του Μητσοτάκη με τον δήμαρχο- και την γύρω περιοχή σε περίκλειστο φρούριο επιδιώκοντας την ματαίωση του συλλαλητηρίου.

Από νωρίς το απόγευμα διμοιρίες των ΜΑΤ αξιοποιώντας και λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας απέκλεισαν την Αβέρωφ, κεντρική οδό της πόλης. Η διαδήλωση κινήθηκε προς το κέντρο της πόλης μέσα από τους πεζόδρομους αντιμετωπίζοντας   διαφορετικά μπλόκα στο κέντρο της πόλης ( Λόρδου Βύρωνος και Κάνιγγος, 28ης Οκτωβρίου και Φώτου Τζαβέλα), επιδιώκοντας να ολοκληρώσει την κινητοποίηση των σωματείων. Τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν την πολιτική επικαιρότητα και την καταγγελία της αστυνομοκρατίας.

Η τρομοκράτηση των εργαζομένων είχε στόχο να μην συμμετάσχουν στην  κινητοποίηση. Η «ανάπτυξή» τους δεν μπορεί να ανεχθεί το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού μας να κινητοποιείται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Εξ άλλου το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση συνολικότερα, πάνε χέρι – χέρι με την προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Μ-Λ ΚΚΕ Κ.Ο Ιωαννίνων

.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το