Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Να αναγνωρίσουμε λοιπόν τις δυσκολίες. Να μην είμαστε καρμίρηδες, κλαψιάρηδες και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Διαβάσαμε μια ομολογουμένως δυσάρεστη είδηση στον Τύπο, τον πετσωμένο, για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, που την ονόμασαν Όμικρον. «Οι αγγλόφωνες χώρες έχουν να αντιμετωπίσουν και μία επιπλέον δυσκολία που αφορά το πώς προφέρεται το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, «Όμικρον». Όου- μου -κρααν, Ά- μου- κρααν ή μήπως Όου- μάι- κρααν»;

Όου! Μωρέ τι μας λες! Η αγωνία των αγγλόφωνων θα μας στείλει στον άλλο κόσμο. Και όχι ο κορονοϊός, όποια ονομασία κι αν έχει! Α! Και εκεί είναι που τα παίρνεις στο κραανίο. Κανονικό κρανιοεγκεφαλικό.
Οι «σοφοί» της πανδημίας βλέπουν την πανδημία να περνά, τους ανθρώπους στον κόσμο να ψαθιάζονται από τον κορονοϊό και αυτοί κρατάνε την σοφή κεφαλή τους στο χέρι, σαν τον «Σκεπτόμενο» του Ροντέν, λες κι έχει το παραμικρό βάρος, αναρωτώμενοι πώς θα την προφέρουν. Δεν ξέρουν πώς συμπεριφέρεται αυτή η νέα μετάλλαξη, αν είναι της Νότιας Αφρικής, αλλά όνομα της έδωσαν. «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε», που είπε και ο Κολοκοτρώνης. Σε παρένθεση τώρα, Τριπολιτσιώτης φίλος τού Κολοκοτρώνη, λέει ο θρύλος, έστειλε δυο φορές ειδοποίηση στον ασυνεπή με το χρόνο Κολοκοτρώνη, να κατέβει στην Τρίπολη να του βαφτίσει το γιό του, που θα ονοματιζόταν Γιάννης. Ένα μήνα μετά, ο Κολοκοτρώνης φτάνει στο σπίτι τού φίλου του, στην Τρίπολη, όπου βρίσκει τη γυναίκα τού φίλου του να γεννάει …κορίτσι! Από κει και η φράση.

Πίσω στα του κορονοϊού. Οι «σοφοί», λοιπόν, είτε βρίσκονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είτε σε βαρύγδουπες επιτροπές ανά το δυτικό κόσμο, συστήνουν «εμβολιαστείτε». (Όχι δεν το σκέφτηκε μόνος του ο Κούλης). Δεν ακούστηκε ούτε ένας από τους παραπάνω να προτείνει να αυξηθούν τα δημόσια νοσοκομεία για να περιθάλπονται οι φτωχοί μελλοθάνατοι του κόσμου. Να περιθάλπονται από οποιαδήποτε μετάλλαξη. Αυτό θα ήταν πολιτική τοποθέτηση, που οι «Οργανισμοί» …δεν επιτρέπεται να κάνουν. Βλέποντας την πανδημία να θερίζει εκατομμύρια, αρκούνται να ονοματίζουν τις μεταλλάξεις, κάνοντας ό,τι και οι μετεωρολόγοι, που βαφτίζουν τις μπόρες ακραία καιρικά φαινόμενα, ονοματίζοντάς τα Αθηνά, Διομήδη, Ζέφυρο, χωρίς να ζητούν αντιπλημμυρικά έργα, που σώζουν ανθρώπινες ζωές. Παρατηρούν «επιστημονικά», πάντα, από το ύψος του επιστημονικού θρόνου τους, την απόλυτη, μαζική δολοφονική αδιαφορία των κυβερνήσεων για τους λαούς.

Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της -παγκόσμια και στη χώρα μας- δεν ενδιαφέρονται πόσοι θα πεθάνουν. Δεν ενδιαφέρονται.

***

Και μιας και έρχονται Χριστούγεννα της …αγάπης και της …χριστιανικής αλληλεγγύης, διευθύνων σύμβουλος αμερικανικής εταιρείας απέλυσε το 9% των υπαλλήλων του, δηλαδή πάνω από 900 εργαζόμενους μέσω …τηλεδιάσκεψης λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. «Αν είστε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος της ατυχούς ομάδας η οποία απολύεται» τους ανακοίνωσε πίσω από την ασφάλεια του γυαλιού της οθόνης. Ανάμεσα στους λόγους της απόλυσης ήταν η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα, κατηγορώντας τους ότι «κλέβουν» από τους συναδέλφους και τους πελάτες με το να είναι μη παραγωγικοί. Τι; Δεν είχε εφαρμοστεί στην εταιρεία του το «στυλ» AMAZON, όπου οι εργαζόμενοι φορούν πάνες και κατουριούνται απάνω τους για να μη χάνουν εργατικό χρόνο στην τουαλέτα; Και ο αδιάντροπος συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που το κάνω αυτό και δεν το θέλω. Την τελευταία φορά που το έκανα, έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να είμαι πιο δυνατός». Τα σχόλια κόβονται από το ΕΣΡ σαν υβριστικά…

Μπροστά στην ολοφάνερη αδιαφορία των κυβερνήσεων του πλούτου για τον Άνθρωπο, εμείς ας αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, τους αγώνες για αξιοπρέπεια στη ζωή, είτε είναι γιορτές και σχόλες είτε είναι μια «συνηθισμένη μέρα». Κάθε μέρα.
Άντε και καλές γιορτές!

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το