♦️ Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Η διακήρυξη του Νετανιάχου για νίκη επί της Αντίστασης στη Γάζα είναι παραδοχή της ήττας και αποφυγή των συνεπειών της ενώπιον των πολιτών του

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η πρόθεση του επικεφαλής της “ισραηλινής” φασιστικής κυβέρνησης να ανακηρύξει αυτό που αποκαλεί νίκη επί της Αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί στην πραγματικότητα παραδοχή της ήττας που υπέστη ο στρατός του και της αποτυχίας του να επιτύχει όλους τους στόχους του. Είναι μια αποφυγή της ευθύνης απέναντι στους υποστηρικτές του κόμματός του, στους πολιτικούς του αντιπάλους και στους πολίτες του κατοχικού κράτους.

Ο ισχυρισμός του Νετανιάχου ότι κατάφερε να υπονομεύσει τις δυνατότητες της Αντίστασης, ώστε να αποτρέψει την επανάληψη της μάχης της “Πλημμύρας του Αλ-Άκσα” της 7ης Οκτωβρίου, δεν είναι παρά ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο δεν πιστεύει ούτε η στρατιωτική του ηγεσία. Ο στρατός του δεν έχει κρύψει το δίλημμα για την εμπλοκή του σε έναν μάταιο και αποτυχημένο πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν πέτυχε ούτε την απελευθέρωση των “ισραηλινών” αιχμαλώτων με τη βία, ούτε την εξόντωση της Αντίστασης, ούτε τον εκτοπισμό των κατοίκων της Λωρίδας ώστε να μετατραπεί σε καμένη γη που θα χρησιμεύει ως ρυθμιστικό ασφαλείας.

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τόνισε ότι ο Νετανιάχου και η στρατιωτική του ηγεσία, καθώς και οι αμερικανικοί κύκλοι που ποτέ δεν δίστασαν να παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στο “Ισραήλ”, αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Γάζα έχει ακόμη τις δυνατότητες να καταφέρει οδυνηρά πλήγματα στο στρατό του Νετανιάχου, μπλέκοντάς τον ακόμη περισσότερο στην άμμο και το τέλμα της Γάζας. Αυτή η Αντίσταση υποστηρίζεται σθεναρά από τον ακλόνητο λαό μας, ο οποίος είναι προσηλωμένος στη γη του και την εθνική του αξιοπρέπεια, καθώς και από εκατομμύρια ελεύθερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κλείνοντας, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κάλεσε τον Νετανιάχου να αποσύρει τον ηττημένο στρατό του από τη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαιώνοντας ότι το λεγόμενο νέο σχέδιο, στο οποίο ο κατοχικός στρατός διατηρεί τις μονάδες του στη διαδρομή της Φιλαδέλφειας, στο πέρασμα της Ράφα, στα ανατολικά και βόρεια της Λωρίδας και στον άξονα Νετζαρίμ, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: 

η Αντίσταση θα συνεχιστεί με κάθε μέσο μέχρι ο εχθρός να αναγνωρίσει δημόσια την ατιμωτική ήττα του.

Κεντρικά μέσα ενημέρωσης

23/6/2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το