“Με τη Γάζα και τα μέτωπα υποστήριξης – Σταθερότητα και Ιερός Πόλεμος”

Με αυτό ως κεντρικό σύνθημα, για 39η Παρασκευή, εκατομμύρια Υεμένιοι βγήκαν και πάλι σε μαζικές διαδηλώσεις υποστήριξης της Γάζας σε πόλεις και επαρχίες, ενόψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης.

Η ανακοίνωση της διαδήλωσης χαιρέτισε τη σταθερότητα του υπομονετικού και καταπιεσμένου Παλαιστινιακού λαού και των Παλαιστίνιων μαχητών. Επαναβεβαίωσε τη στάση της Υεμένης υπέρ της Παλαιστίνης, καταδίκασε τη γενοκτονία και καταδίκασε τη χρήση της πολιορκίας και της πείνας ως όπλα.

Η δήλωση επέκρινε το γεγονός ότι ορισμένες αραβικές οργανώσεις και καθεστώτα κατατάσσουν τους μαχητές της Αντίστασης ως “τρομοκράτες” και επαίνεσαν τα φοιτητικά κινήματα στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, εν μέσω καταστολής και αδικίας. 

Επιβεβαίωσε το δικαίωμα της Υεμένης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές συνωμοσίες στην περιοχή, όπως και αυτές ορισμένων χωρών που επιτρέπουν τη χρήση του εναέριου χώρου τους για αμερικανικές επιθέσεις. Ανανέωσε την εμπιστοσύνη του λαού προς την ηγεσία “για να λάβει όλες τις επιλογές και να αντιμετωπίσει τα επιθετικά μέτρα που λαμβάνονται από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας που βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας”. 

Ανέφερε δε ότι: “Δυστυχώς, ο ρόλος ορισμένων αραβικών καθεστώτων και στρατών έχει μετατοπιστεί στην υπεράσπιση του ισραηλινού εχθρού, αναχαιτίζοντας πυραύλους της Υεμένης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη”.

Επίσης, σε δήλωση του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Hussein Al-Ezzi ανέφερε τα εξής:

Ζητάμε από τους αδελφούς από την Υεμένη που διαμένουν στο Λίβανο να μην φύγουν, να πάρουν τα όπλα μαζί με το λαό του Λιβάνου και να συμμετάσχουν σε αυτόν στον αγώνα – αν χρειαστεί εναντίον των κοπαδιών της οντότητας – για την υπεράσπιση της τιμής του αραβισμού και των αγαπημένων εδαφών του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το