Λος Άντζελες (Δίκτυο ειδήσεων Quds)

Περισσότερα από 700 μέλη ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα του Χόλιγουντ προέτρεψαν τον σύλλογό τους να πάρει θέση για να προστατεύσει τις φωνές «που αναγνωρίζουν την παλαιστινιακή οδύνη» από τη μαύρη λίστα του κλάδου.

Σε ανοιχτή επιστολή που κυκλοφόρησε την περασμένη Τετάρτη, ηθοποιοί και επαγγελματίες του θεάματος κάλεσαν την ηγεσία του Screen Actors Guild – την Αμερικανική Ομοσπονδία καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (SAG-AFTRA) να προβεί σε  δημόσια δήλωση καταδικάζοντας τον συνεχιζόμενο γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα όπως επίσης και «την Μακαρθικού χαρακτήρα καταστολή μελών που αναγνωρίζουν την παλαιστινιακή οδύνη» εντός του κλάδου της σχετικής βιομηχανίας.

«Απαιτούμε [η ηγεσία μας]… να μιλήσει ανοιχτά ενάντια στη στοχοποίηση και τη δολοφονία αθώων Παλαιστινίων πολιτών, εργαζομένων στον τομέα της υγείας και συναδέλφων μας δημοσιογράφων… και να εξαλείψει κάθε αμφιβολία για την αλληλεγγύη μας προς τους εργαζόμενους, τους καλλιτέχνες και τους καταπιεσμένους ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο», αναφέρει η δήλωση.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την επιστολή ήταν οι Mark Ruffalo, Cynthia Nixon, Common, Susan Sarandon, Riz Ahmed και Rosie O’Donnell.

Η επιστολή αναφέρει πρόσθετα ότι η SAG-AFTRA συνέπραξε σε κοινή δήλωση καταδίκης της επιχείρησης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, αλλά «παρέμεινε σιωπηλή» παρά τις «σαφείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ και την επί δεκαετίες κατοχή από το Ισραήλ παλαιστινιακής γης και ανθρώπινων ζωών»

Αρκετές διασημότητες του Χόλιγουντ δέχθηκαν πιέσεις ή απολύθηκαν από στούντιο και πρακτορεία επειδή επέκριναν την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Μεξικανή ηθοποιός Melissa Barrera απολύθηκε από την εταιρεία Scream για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επέκριναν τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα και κατηγόρησαν το Ισραήλ για «γενοκτονία και εθνοκάθαρση», τις οποίες η εταιρεία παραγωγής Spyglass Media Group χαρακτήρισε ως «αντισημιτικές».

Την ίδια μέρα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σούζαν Σάραντον απολύθηκε από πρακτορείο ταλέντων έχοντας τοποθετηθεί σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης, λέγοντας ότι οι άνθρωποι «παίρνουν αποστάσεις από την πλύση εγκεφάλου» όσον αφορά τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης. 

Άνθρωποι της βιομηχανίας του θεάματος έχουν καταθέσει ότι “τιμωρούνται” επειδή μίλησαν υπέρ των Παλαιστινίων.

Τα μέλη του συνδικάτου είπαν ότι έκαναν πολλές προσπάθειες να συνεργαστούν με την ηγεσία (του συνδικάτου) για τη σύνταξη μιας κοινής δήλωσης, αλλά οι προσπάθειες αυτές αγνοήθηκαν, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.  

Ο Gabriel Kornbluh, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SAG-AFTRA και επικεφαλής απεργίας, επέκρινε την ηγεσία του συνδικάτου, λέγοντας ότι η αδράνειά της υπονομεύει την αλληλεγγύη που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας του περασμένου έτους.

«Χάνω την πίστη μου στην ικανότητα της Προέδρου [Fran] Drescher να οδηγήσει την ένωσή μας σε ένα δίκαιο δρόμο», είπε.

«Ως μέλος και ταυτόχρονα Εβραίος, λέω «όχι στο όνομά μου» στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ και «όχι στο όνομα του σωματείου μου».

πηγή: https://qudsnen.co/?p=47848

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το