Η πολύ σημαντική μελέτη του Ζαν Φρεβίλ, συγγραφέα και θεωρητικού του Γαλλικού ΚΚ τις δεκαετίες ’30-’50, «Η λογοτεχνία και η τέχνη στο έργο των Μαρξ και Ένγκελς» εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις red n noir.

Εμβριθής και κατατοπιστική για το ζήτημα μελέτη στην οποία έχει κάνει την εισαγωγή ο Παναγιώτης Μανιάτης. Τη μετάφραση έκανε η Γεωργία (Ζέτα) Καρέλα.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

«Οι Μαρξ και Ένγκελς (…) δεν μίλησαν παρά περιστασιακά για τέχνη και λογοτεχνία, στο πλαίσιο των αναγκών του αγώνα τους. Ωστόσο οι αναλύσεις, οι κριτικές, οι σκόρπιες παρατηρήσεις μέσα στα βιβλία, στα άρθρα, στα χειρόγραφα, στην αλληλογραφία τους δημιουργούν ένα σύνολο ανεξάντλητου ενδιαφέροντος, το οποίο περιέχει διδάγματα που πρέπει να ερμηνευτούν. ιδιοφυείς σπόροι που σπάζουν τον γέρικο φλοιό του ιδεαλισμού… Αξίζει αυτές τις ιδέες να τις συγκεντρώσουμε, να τις μελετήσουμε, να διαλογιστούμε με καθεμιά ξεχωριστά. κάποιες από αυτές τις ιδέες περιέχουν αναφορές κεφαλαιώδους σημασίας και τις βρίσκουμε στη συνέχεια στα φημισμένα κείμενα που αφορούν στον ιστορικό υλισμό».

Κεντρική Διάθεση: Eκδόσεις red n noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη, Τηλέφωνο 2111827447, e mail: info@rednnoir.gr)

Το βιβλίο τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία για αρχή όμως, εκτός από την κεντρική διάθεση, μπορείτε να το προμηθευτείτε στο 52o Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Άρεως, στο περίπτερο 55-57 των εκδόσεων, από τις 18:00 μέχρι τις 22:30 καθημερινά, τα Σάββατα 18:00-23:00 και τις Κυριακές 10:30-15:00 & 18:00-22:30.

Την Κυριακή, 22 Σεπτέμβρη, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου στη σκηνή Λόρδος Βύρωνας στο Πεδίον του Άρεως.

Την παρουσίαση θα κάνουν: ο ερευνητής Παναγιώτης Μανιάτης, η μεταφράστρια Γεωργία (Ζέτα) Καρέλα και από τις εκδόσεις red n’ noir ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το