Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη προσαγωγή από την αστυνομία του συναδέλφου δασκάλου Παναγιώτη Αργυράκη μετά από κλήση της από την Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κατά τη διάρκεια κινητοποίησης. 

Απίστευτα γεγονότα εξελίχθηκαν την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων! Η χρονιά ξεκίνησε με 4 περιπολικά και 20 αστυνομικούs που υποδέχτηκαν τις/τους εκπαιδευτικούς του ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»  που διεκδικούσαν μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων και σχολεία πλήρως στελεχωμένα. Η  αστυνομική δύναμη, έστησε  κατ΄ εντολή της διευθύντριας ΔΠΕ ανθρώπινο τείχος απέναντι στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, εμποδίζοντάς τους να ασκήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους να καταθέσουν αιτήσεις στην υπηρεσία τους που σε αυτή την περίπτωση αφορούσαν τη μονιμοποίησή τους Αποκορύφωμα της απαράδεκτης στάσης της διευθύντριας ήταν ότι «εξαφανίστηκε» από την ΔΠΕ αρνούμενη τελικά να συναντηθεί με τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους του σωματείου και την αντιπροσωπεία της ΔΟΕ. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που πριν λίγες μέρες έστελνε τα ΜΑΤ με ξύλο και χημικά ενάντια στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που σε όλη την Ελλάδα στέλνει σε πειθαρχικά όσους/ες εκπαιδευτικούς αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Οι τρομοκρατικές συλλήψεις και διώξεις εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίσταση  εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Μαχόμαστε για τη μόρφωση των παιδιών του λαού και δεν μπορεί να αντιμετωπιζόμαστε ως εχθροί!

Με τρομοκρατία και εκφοβισμό δε γίνεται παιδεία!

Αποφασιστικά συνεχίζουμε τη μάχη για υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου!

Ο Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το