Ανταπόκριση

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη,11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση που  οργανώθηκε από τους Φοιτητικούς Συλλόγους στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 7μμ.

Η οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ, με ανοιχτό κάλεσμα στα ΜΜΕ και στους εγραζόμενους  από την παραμονή της συγκέντρωσης καταδίκασε τη φασιστική βία της εγκληματικής συμμορίας της Χ Αυγής, συνδέοντας την  με την  κρατική καταστολή και την  στυγνά αντιλαϊκή της κυβέρνησης της ΝΔ και της εγχώριας ολιγαρχίας, με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με  τη θηριωδία του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ έναντι των αιματοβαμμένων Παλαιστινίων  και τη σύγκρουση των ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία

Στο ίδια πλαίσιο, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  έδωσε τη μάχη της ενημέρωσης  και συμμετοχής στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Ηταν η μόνη (!) παράταξη στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ  Ηρακλείου που κατέθεσε πρόταση συμμετοχής του σωματείου στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων και πίεσε για τη δήλωση συμμετοχής και της ΕΛΜΕ. Η απόφαση συμμετοχής της ΕΛΜΕ, εν τέλει,  ψηφίστηκε με πολλή δυσκολία, όχι όμως και το πλαίσιο που καταθέσαμε. Ωστόσο, αυτή η απόφαση ήταν εντελώς τυπική(!), αφού  οι δυνάμεις του προεδρείου (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) δεν εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση, ούτε βέβαια μερίμνησαν για πανό του σωματείου. Περιορίστηκαν σε μια ανακοίνωση στα σχολεία, έτσι ώστε σήμερα στη συγκέντρωση να υπάρχει μεν το πανό της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών, να απουσιάζει όμως  το πανό  της ΕΛΜΕ και τα περισσότερα μέλη του ΔΣ.

Το  πανό της Αγωνιστικής Παρέμβασης  Εκπαιδευτικών  πλαισίωσαν οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι, ενώ τα πανό των φοιτητικών συλλόγων ηγήθηκαν της πορείας, που δεν είχε  όμως την απαιτούμενη μαζικότητα, λόγω και της ύπαρξης δεύτερης πορείας στην άλλη πλατεία των Λιονταριών, όπου καλούσαν σε χωριστή συγκέντρωση άλλες συλλογικότητες (ο χώρος των αναρχικών, η ANTIFA κλπ). Η ύπαρξη δυο συγκεντρώσεων σαφώς δρα διασπαστικά και δημιουργεί αρνητικά αντανακλαστικά σε ένα σημαντικό τμήμα του προοδευτικού κόσμου,

Εμείς σταθερά επιλέγουμε τη θέση της ενωτικής δράσης των εργαζομένων και της νεολαίας, θέση που στηρίξαμε και αυτή  φορά με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση των μαζικών φορέων.

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου ήταν ειρηνική  και κατέληξε στην πλατεία αφετηρίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το