Εφιαλτικό ήταν το βράδυ για την Κορινθία, όπου μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής, από τα Δερβένια έως το Ξυλόκαστρο. Απανθρακωμένοι σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά βρέθηκαν δύο αγνοούμενοι.

Πρόκειται για δύο αγνοούμενους εθελοντές, 35 και 40 ετών, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση αλλά έχασαν τις ζωές τους. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους. Νωρίτερα, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Η πορεία της πυρκαγιάς ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο και έφτασε το Δερβένι αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν σειρά εντολών εκκένωσης για τους οικισμούς Πύργος, Μεντουργιάνικα. Καλλιθέα (Στουπαίικα), Άνω Λουτρό και Κορφιώτισσα. 

Η φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί σε αγροτοδασική έκταση των Ροζενών του Ξυλόκαστρου και επεκτάθηκε σε δασική έκταση καίγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες κατοικίες, στάβλους και καλλιέργειες. Αρκετές διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνε σήμερα κατά μήκος του ορεινού όγκου, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το