Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

— ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΔ 1/2003!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σε ειδικό ΦΕΚ στις 2/10/2024 το πλαίσιο διεξαγωγής των φετινών εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευση με αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ επέλεξε για πολλοστή φορά να αγνοήσει την από καιρό εκπεφρασμένη θέληση των συναδέλφων και των Ομοσπονδιών του κλάδου μας για αποκλειστικά δια ζώσης εκλογική διαδικασία. Με λίγα και απλά λόγια, εμμένει στην ίδια πεπατημένη, επικαλούμενη ακόμη την εποχή της καραντίνας επί covid.

Μέσα από μια εντελώς έωλη και απαξιωμένη διαδικασία, το ΥΠΑΙΘΑ επιλέγει να φιμώσει τον κλάδο και να παρέμβει αυταρχικά στον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί θα επιλέγουν τους εκπροσώπους τους. Ο Υπουργός Παιδείας δεν πήρε το ηχηρότατο μήνυμα από τη μαζική αποχή των συναδέλφων στις δύο προηγούμενες διαδικασίες και εμμένει στον δρόμο της απαξίωσης των σωματείων και των εκπαιδευτικών, ακριβώς όπως η προκάτοχός του. Η βολική για την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ κατάσταση παρακμής στην οποία έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια τα υπηρεσιακά συμβούλια, στο εσωτερικό των οποίων ουσιαστικά αλωνίζει χωρίς αντίλογο η Διοίκηση και η κυβερνητική πολιτική εις βάρος των δικαιωμάτων μας, δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτούμε να αποσυρθεί η απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ για τις ηλεκτρονικές κάλπες στις επερχόμενες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και να οριστούν δια ζώσης διαδικασίες. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που επιτρέπει πραγματικά να εκφραστεί γνήσια η θέληση του κλάδου και να υπάρχει πραγματικό βήμα διεκδίκησης — πληροφόρησης — ενημέρωσης των ΕΛΜΕ μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια. Τα σωματεία μας δεν πρόκειται ούτε να συναινέσουν στην κυβερνητική πολιτική και στην εφαρμογή τού αντιλαϊκού νόμου Χατζηδάκη, ούτε και να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία διάτρητη και πλήρως κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ΥΠΑΙΘΑ.

Εδώ και τώρα δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε σε μαζική αποχή όλους τους συναδέλφους!

Καλούμε, επίσης, παρατάξεις και μεμονωμένους υποψηφίους να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια.

Το ΔΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το