Το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, απέναντι στην καθημερινή επιδεινούμενη κοινωνική και οικονομική κρίση, αναλαμβάνει ενεργό δράση, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για τη στήριξη μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου, διοργανώνοντας το εργαστήρι εκμάθησης ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι ανταγωνιστική στα οργανωμένα επί πληρωμή μαθήματα, ούτε έχει κερδοσκοπικό ή φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως ένα αντιστάθμισμα στην ασφυκτική καθημερινότητα των πενιχρών απολαβών και κοινωνικών παροχών των εργαζομένων και μη στη χώρα μας προάγοντας την αλληλεγγύη μεταξύ μαθητ(ρι)ών, φοιτητ(ρι)ών και εργαζομένων αρχιτεκτόνων/ισσών. 

Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια, που οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ένα μέτρο που αποκλείει πολλούς υποψηφίους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ειδικά στα σχεδιαστικά μαθήματα τα οποία δεν διδάσκονται σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και κυρίως αυτούς τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες αδυνατούν οικονομικά να τα παρέχουν ιδιωτικά.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/10 στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (Βρυσακίου 15 & Κλάδου, Μοναστηράκι). Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο μεταξύ 11:00-17:00 στον ίδιο χώρο.

Επικοινωνία

Γραφεία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι, 10555 – Αθήνα

Τηλ. 210 3215146, 210 3215147
E-mail: info@sadas-pea.gr ή sadas-pea@tee.gr

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Πέμπτη: 9.30 – 17.00
Παρασκευή: 9.30 – 15.00

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το