Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κομματική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την εκτέλεση εκατοντάδων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 17 Αυγούστου του 1944.

Τα μέλη και οι φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ από την Αθήνα και τον Πειραιά συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Νίκαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τον ιστορικό χώρο του Μπλόκου της Κοκκινιάς φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Κοκκινιά έχει ιστορία, ο λαός την έγραψε με αγώνα και θυσία», «τιμή και δόξα στους ήρωες του Μπλόκου», «ο λαός δεν ξεχνά οργανώνεται νικά», και αλλά συνθήματα για την εαμοελασίτικη αντίσταση, τη σημερινή πάλη του λαού μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ιμπεριαλισμού και της κυβέρνησης ενώ ακούστηκαν και συνθήματα για τον αγώνα του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού.

Όταν η πορεία έφτασε στο χώρο του Μπλόκου, ο σύντροφος Χρίστος Σόφης πλάι στη συντρόφισσα Ρούλα Λαγουτάρη και το σύντροφο Παναγιώτη Μαστροκώστα κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους του Μ-Λ  ΚΚΕ στο μνημείο των εκτελεσμένων του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Ακολούθησε η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην ιστορική μάντρα της Κοκκινιάς. Η συντρόφισσα Αναστασία Λεοντή εκφώνησε ομιλία για την ιστορία του Μπλόκου ανατρέχοντας στη δράση του ιστορικού ΚΚΕ και των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ στις κόκκινες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ αναφέρθηκε και στην αλύγιστη στάση των εκτελεσθέντων αλλά και την ατιμωρησία των προδοτών από τις μετέπειτα ελληνικές κυβερνήσεις. Ύστερα το λόγο πήρε ο σύντροφος Ιάσονας Αδριανός εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, που με την πολιτική του τοποθέτηση τόνισε πως η συμπλήρωση των 80 χρόνων από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, την Απελευθέρωση της Αθήνας και τη μάχη του Δεκέμβρη, δεν έχουν μουσειακό ενδιαφέρον αλλά τροφοδοτούν τους σημερινούς λαϊκούς αγώνες ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τα μέλη και οι φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και λαϊκούς αγωνιστές του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το