γράφει η Νίνα Γεωργιάδου

– Η Παλαιστίνη βρίσκεται τόσο κοντά, όσο τα νερά της ανατολικής Μεσογείου, που μας βρέχουν.

– Τόσο κοντά, όσο ορίζει η πρόσφατη ιστορία και το γεγονός πως οι γεννήτορες εκατοντάδων από εμάς, γεννήθηκαν ή διασώθηκαν εκεί. (*)

– Και τόσο κοντά όσο ορίζει η αναγκαία αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς που καταδυναστεύονται.

Αυτή η κοινή εμπειρία, κατοχής και καταδυνάστευσης έκανε με το ΛΕΥΤΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ, το ραγιά επαναστάτη κι αυτό το ΛΕΥΤΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ δίνει δύναμη στον κατακρεουργημένο, μα αντιστεκόμενο λαό της Παλαιστίνης.

– Την ίδια ώρα, η Παλαιστίνη βρίσκεται τόσο μακριά, όσο προστάζει η ιμπεριαλιστική θηριωδία, της γριάς αποικιοκράτισσας Ευρώπης και των πέρα του Ατλαντικού αφεντικών της, που μπουκώνουν με δισεκατομμύρια το αποικιακό κράτος-φονιά των σiωνaζί.

– Τόσο μακριά όσο απέχουν τα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού, από την αναλγησία της ελληνικής κυβέρνησης που, αντί να βαθύνει τις σχέσεις παραδοσιακής φιλίας, με τους λαούς της Μέσης Ανατολής, μας κάνει μέρος του εγκλήματος, εκθέτει τη χώρα και απασφαλίζει τις πιθανότητες για νέα δεινά.

– Η Παλαιστίνη βρίσκεται τόσο μακριά, όσο απέχει η πραγματικότητα από την «πετσωμένη δημοσιογραφία» των εκπορνευμένων ΜΜΕ, που γανώνουν τα μυαλά, πλαστογραφούν την είδηση και αφαιμάζουν την ανθρωπιά.

Γι αυτούς και για τους χαύνους του καναπέ, ό τι δεν προβάλλεται παύει και να υπάρχει και η Παλαιστίνη μοιάζει να βρίσκεται, σε άλλο γαλαξία.

Για μας, η απόσταση από την Παλαιστίνη έχει το μήκος της φλέβας που ενώνει την καρδιά με το μυαλό.

…………………………………………..

(*) 3,500 άνθρωποι, μόνο από την Κάλυμνο και πάνω από 30000, από τα γύρω νησιά, έζησαν περίπου 3 χρόνια, ως πρόσφυγες στην Παλαιστίνη.

Η φωτό από την τελευταία εκδήλωση για την Παλαιστίνη, στην Κάλυμνο. Ανάμεσα στον βουτηχτή και την Καλυμνιά, το ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το