ΠΕΣΕΚ

Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2024 / Σύνταγμα, ώρα 6:30μμ

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα κατά των συνδικαλιστικών διώξεων και απολύσεων εκπαιδευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2024 και ώρα 6.30μμ. στο Σύνταγμα, από εκπαιδευτικά και αλληλέγγυα σωματεία, για να σταματήσει η δίωξη κατά των τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Χρύσας Χοτζόγλου του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και του Γιώργου Καββαδία (ο οποίος πλέον είναι συνταξιούχος και μέλος της Ένωσής μας), για να σταματήσουν οι τρομοκρατικές απειλές και συλλήψεις, καθώς και οι δεκάδες (ποινικές και πειθαρχικές) διώξεις που έχουν στήσει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλη τη χώρα ενάντια στη μαχόμενη εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται πως η συναδέλφισσα και οι συνάδελφοι έχουν κληθεί να απολογηθούν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (23/10), με την απειλή της δυνητικής αργίας, δηλαδή της απόλυσης, διότι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας εντολάς», τόλμησαν… να σηκώσουν κεφάλι και να γίνουν «ασπίδα προστασίας» για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών τους, για ένα σχολείο που να χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, ολόκληρη τη γνώση. Για την ακρίβεια, οι δύο πρώτοι διώκονται, διότι εξέφρασαν την αντίθεση του κλάδου στην «αξιολόγηση», όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, σε παρέμβασή τους στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά. Ο συνάδελφος και μέλος μας, Γ. Καββαδίας, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, όπου ανήκε, κατά των εξετάσεων PISA και για την αρθρογραφία του και τη «κακόβουλη δημόσια κριτική» κατά της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας κ.λπ.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η εξέλιξη αυτή ανοίγει την πόρτα για την επιτάχυνση όλων των υπόλοιπων πειθαρχικών στον Πειραιά και στην υπόλοιπη χώρα, με στόχο τη θέση σε αργία συνδικαλιστών και την τρομοκράτηση ολόκληρου του κλάδου. Και αυτό πρέπει να το μπλοκάρουμε. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως δεκάδες είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την «αξιολόγησή» τους.

Η μανία της κυβέρνησης να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης  απλώνεται σε όλους τους εργαζόμενους, σε ολόκληρη την κοινωνία, σε ολόκληρο το λαό. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και η πρόσφατη εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο που συνοδεύτηκε από συλλήψεις αλληλέγγυων στον παλαιστινιακό λαό μελών του Πανελλήνιου Σωματείου στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), η απόλυση του αγωνιστή Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, το περιπολικό στη 12χρονη μαθήτρια στη Χαλκιδική, τα φοιτητοδικεία, οι δίκες ενάντια στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, η καταστολή σε κάθε εργατική κινητοποίηση κ.λπ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το