Συνέντευξη τύπου δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τις διώξεις των τριών εκπαιδευτικών (Γιώργου Καββαδία, Χρύσας Χατνζόγλου και Δημήτρη Χαρτζουλάκη) που απειλούνται με δυνητική αργία για συνδικαλιστικούς λόγους.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/share/v/D2zd9JsQtv8hR2EK

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (16/10) ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αντιστάθηκε και συνεχίζει να   αντιστέκεται σθεναρά ενάντια   στις διώξεις των τριών συναδέλφων Γ. Καββαδία, Χ. Χοτζόγλου και Δ. Χαρτζουλάκη, παίρνοντας πρωτοβουλίες καταδίκης της ποινικοποίησης των αγωνιστών και αγώνων, ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και ενεργοποίησης των συναδέλφων και γενικώς των εργαζομένων.

Στη βάση αυτή,  εξ αρχής καταδίκασε -με προκήρυξη και αρθρογραφία στον τοπικό Τύπο-  τη…  σιωπή  της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚκαι ΠΕΚ), που δεν πραγματοποίησε ΔΣ την προηγούμενη εβδομάδα, ροκανίζοντας το χρόνο και παίρνοντας αποστάσεις  για ένα τόσο σοβαρό συνδικαλιστικό, πολιτικό και ιδεολογικό θέμα, που απαιτεί ενεργοποίηση, πρώτα και κύρια, των εκπαιδευτικών σωματείων.

Μπροστά σε αυτήν την απαράδεκτη σιωπή της συνδ. γραφειοκρατίας της ΕΛΜΕ, πήρε την πρωτοβουλία, μαζί με άλλες αριστερές  συνδικαλιστικές παρατάξεις, για τη συγκρότηση «Πρωτοβουλίας Μαζικών Φορέων Ενάντια στις Διώξεις», προγραμμάτισε Συνέντευξη Τύπου, απευθύνθηκε στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η) και του ζήτησε να εκδώσει ψήφισμα στήριξης και να συμμετάσχει στη Συνέντευξη Τύπου.

Πράγματι,  το Ε.Κ.Η εξέδωσε ψήφισμα  των διώξεων  και ο πρόεδρός του παρευρέθηκε στη Συνέντευξη, καταδικάζοντας τις διώξεις, ενώ απουσίασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, όπως   και όλο  το προεδρείο,  αλλά και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε (ΣΥΝΕΚ) κώφευσε στις εκκλήσεις μας.

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί ότι η εκπρόσωπος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ζήτησε από το προεδρείο της ΕΛΜΕ  (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚκαι ΠΕΚ) να εκδώσει ψήφισμα για τη συνέντευξη Τύπου και το αρνήθηκε(!), ενώ είχε ήδη εκδοθεί το Δελτίο Τύπου του Ε.Κ.Η, όπως αρνήθηκε να εκδώσει ενημερωτικό της ΕΛΜΕ  για την ειλημμένη απόφαση συμμετοχής του σωματείου στην 3ωρη στάση στις 23/10(!). Το ενημερωτικό αυτό το έστειλε στα σχολεία την επομένη ημέρα της Συνέντευξης (!). Ο συνδικαλιστικός και πολιτικός χώρος των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στο μεγαλείο της αντισυλλογικής  δράσης τους!

Παρά ταύτα, η φωνή της διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις ακούστηκε  όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε όλη την Κρήτη. Προκηρύξεις, Συνεντεύξεις, αφίσες, ενημερώσεις έγιναν τα «εργαλεία» της προπαγάνδας του αγώνα μας, που είχε αποδοχή στους συλλόγους και  γενικά τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 16/10 οργανώσαμε ως  «Πρωτοβουλία Φορέων» Συγκέντρωση στην Πλατεία των Λιονταριών, από όπου επίσης απουσίασαν οι προαναφερόμενες παρατάξεις  της υποταγής, αλλά και η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, που δήλωσε ότι για μια τέτοια Πρωτοβουλία αρμόδια είναι τα εργατικά σωματεία, αλλά τα ελεγχόμενα από το ΠΑΜΕ τοπικά εργατικά σωματεία ΔΕΝ έβγαλαν καμία ανακοίνωση καταδίκης(!) των διώξεων των τριών αγωνιστών που απειλούνται με το φασιστικό μέτρο της «Δυνητικής Αργίας», δηλ ουσιαστικά της Απόλυσης.

Σίγουρα, η ιστορική φάση που διανύουμε δείχνει τα ..όρια των διεκδικήσεων όλων των συνδικαλιστικών και πολιτικών χώρων και αυτή η πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά,  κατασταλτική κυβερνητική πολιτική  τα καθρέπτισε παραστατικά.

Καλούμε τις συναδέλφισες και τους συναδέλφους στις επάλξεις, στην Αντίσταση και τον Αγώνα και τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε την πάλη μας μέχρι την απαλλαγή των τριών διωκόμενων συναδέλφων από κάθε κατηγορία, αλλά και όλων των διωκόμενων αγωνιστών σε κάθε χώρο.

·        Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

·        Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το