Δελτίο τύπου του Εκπαιδευτικού Ομίλου για τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών σωματείων

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που κατέβηκαν σε όλη την Ελλάδα κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που χτυπά το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία και στις διαδηλώσεις αποτελεί εχέγγυο για τη συνέχιση του αγώνα τους, έναν αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης που χειμάζεται από την πολιτική των συγχωνεύσεων, των κενών και της αδιοριστίας αλλά και από την πολιτική της αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης των σχολείων και της σύνδεσής τους με τους ανταγωνιστικούς νόμους της αγοράς.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να σύρει για πολλοστή φορά την απεργία της ΔΟΕ στα δικαστήρια όχι μόνο δεν τρομοκράτησε τους εκπαιδευτικούς, αλλά αντίθετα τους συσπείρωσε ακόμη περισσότερο γύρω από τα σωματεία τους και τους οδήγησε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η πρωινή συγκέντρωση εκπαιδευτικών σωματείων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής απέναντι στις συνδικαλιστικές διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών που περνούσαν από το ειδικό πειθαρχικό συμβούλιο επειδή στάθηκαν μαχητικά και αταλάντευτα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση αυτή εξελίχθηκε σε πορεία για να ενωθεί στο Σύνταγμα με το κυρίως σώμα των συγκεντρωμένων, που είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμμετείχε με δικό του μπλοκ τόσο στην πρωινή συγκέντρωση όσο και σε αυτήν στο Σύνταγμα. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέος γύρος μαζικών γενικών συνελεύσεων ώστε να παρθούν αποφάσεις απεργιακής κλιμάκωσης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στην υπονομευτική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το