Μια πρόταση αξιωματούχων της πόλης στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ για την αποκατάσταση μιας απαγόρευσης που περιορίζει τα άτομα να ζουν στα οχήματά τους στους δρόμους της πόλης είναι μια ακόμη προσπάθεια να ποινικοποιηθεί ο φτωχός, ανέφερε στο Sputnik η Αν Μενάς, δικηγόρος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Καλιφόρνια.
«Είναι ένα απολύτως δρακόντειο μέτρο», δήλωσε η Μενάς στο Radio Sputnik’s By Any Means Necessary την Τετάρτη. «Είναι εξαιρετικά καταπιεστικό, είναι βασικά μια συνέχεια του πολέμου στους φτωχούς».
Το μέτρο εισήχθη από τον Δήμαρχο του Σαν Ντιέγκο, Κέβιν Φάουλκοκερ, τον Μάρτιο, μόλις ένα μήνα μετά την κατάργηση από το συμβούλιο της πόλης ενός διατάγματος του 1983 που απαγόρευε την διαμονή εντός αυτοκινήτων σε δρόμους της πόλης. Η ανάκληση της 5ης Φεβρουαρίου ήρθε ως αποτέλεσμα μιας απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το παλαιό διάταγμα ήταν υπερβολικά αόριστο για να επιβληθεί, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων NBC 7.
Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι η κίνηση έχει στόχο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της έλλειψης στέγης της πόλης ενώ παράλληλα εμποδίζει τα άτομα να «εκμεταλλευτούν τη γενναιοδωρία του Σαν Ντιέγκο και να καταστρέψουν την ποιότητα της ζωής» στην κοινότητα.
Η Μενάς δήλωσε ότι το μέτρο αφορούσε περισσότερο στο να στοχεύει μια ομάδα ανθρώπων αντί να προσπαθεί πραγματικά να διορθώσει τη συνεχιζόμενη κρίση στέγασης της πόλης, η οποία έχει δει την μέση τιμή ενοικίου να ξεπερνά τα 1.500 δολάρια. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αποπληρώσουν, ακόμη και άτομα που έχουν θέσεις εργασίας— θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ή περισσότερες από θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης», τόνισε.
Με τα υψηλά ενοίκια και το μέσο μηνιαίο εισόδημα της πόλης να παραμείνει περίπου στα 900 δολάρια, δεν είναι περίεργο ότι πολλοί ντόπιοι αναγκάζονται να λάβουν άλλα μέτρα, όπως το να ζουν από ένα RV ή μικρότερο σεντάν, σημείωσε ο Μένας.
Σύμφωνα με την Σαν Ντιέγκο Tribune, τον Μάρτιο του 2018 το μέσο ενοίκιο στην κομητεία έφτασε ένα νέο ρεκόρ στα 1.887 δολάρια το μήνα, αύξηση 20% από τον Μάρτιο του 2015.
«Οι πιο ευάλωτοι τραυματίζονται πρώτα, αλλά όλοι κινδυνεύουν καθώς η πόλη γίνεται όλο και λιγότερο προσιτή για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ», τονίζει ο δικηγόρος. «Είναι μέρος του πολέμου στους φτωχούς και θέλουν οι άνθρωποι να εξαφανιστούν», σημείωσε.
«Αυτό που κάνουν είναι να συμβάλλουν στο πρόβλημα αντί να το λύσουν», πρόσθεσε.
Αξιωματούχοι της Επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας και Πολιτικής Γειτονιών του Σαν Ντιέγκο ψήφισαν την Τετάρτη για το μέτρο 3 προς 1, στέλνοντας την πρόταση στα μέλη του συμβουλίου χωρίς συστάσεις ή τροποποιήσεις, ανέφερε ο Fox 5 San Diego.
e-prologos.gr