Ανταπόκριση
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις διώξεις των εκπαιδευτικών.
Η εκδήλωση άρχισε με την τοποθέτηση της συντρόφισσας Χ. Αθανασίου, συνταξιούχου εκπαιδευτικούς, συντονίστριας της ΠΕΣΕΚ, παράρτημα Ηπείρου. Η σ. τοποθετήθηκε πάνω στην ιστορία του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, το χρονικό των διώξεων και τη στάση των κυρίαρχων παρατάξεων στον εκπαιδευτικό κλάδο.
Την κεντρική τοποθέτηση στην εκδήλωση έκανε ο συναγωνιστής Λ. Παπαθανάσης, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας, μέλος των Παρεμβάσεων, πάνω στην αντιδραστική πολιτικής της ποινικοποίησης των αγώνων και των αγωνιστών, την πολιτική της καταστολής και της τρομοκράτησης των εργαζόμενων, επιδιώκοντας την πλήρη ακύρωση των βασικότερων συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Πειθαρχικά, διώξεις, Ωνάσεια σχολεία και στο βάθος ιδιωτικοποιήσεις, οι θεσμοί αυτοί όχι μόνο εντείνουν τις ανισότητες στην πρόσβαση στη γνώση για όλους, αλλά διαμορφώνουν ένα σχολείο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς και όχι στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας, υπονομεύοντας περαιτέρω το θεμελιώδες δικαίωμα στη μόρφωση.
Η εκδήλωση, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, άφησε μια γενική αίσθηση αισιοδοξίας ότι ο αγώνας του πανεκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος μπορεί να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης.
e-prologos.gr