Τον μήνα που διανύουμε, το ζώδιο του Κριού θα βρεθεί σε κατάσταση ρευστότητας, όσο ποτέ. Μαζί του θα δοκιμαστούν και όλοι όσοι έχουν γεννηθεί Κριοί (21 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου). Κυριολεκτικές εκρήξεις θα σημειωθούν ειδικότερα στο δεύτερο μισό του Απριλίου, καθότι ο πλανήτης της Αφροδίτης -που έφερνε σαγηνευτική ηρεμία- αποχωρεί από το ζώδιο του Κριού στις 14 Απριλίου, ενώ ήδη από τις 12 Απριλίου καταγράφεται η ανατολή της Νέας Σελήνης. Τομείς που θα επηρεαστούν είναι πρωτίστως η υγεία, και δευτερευόντως η οικονομία και τα συναισθηματικά.

Μεγάλη αναμένεται φυσικά να είναι η φουρτούνα που θα περάσει η βρετανοσουηδική εταιρεία Astra Zeneca (η οποία, διόλου τυχαία, φέρει τα αστέρια στο όνομά της), ιδρυθείσα στις 6 Απριλίου 1999. Οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαιτέρως ζωηρές στη χώρα μας, η οποία επίσης είναι Κριός στο ζώδιο, γεννημένη στις 25 Μαρτίου του 1821. Μιλώντας με αυστηρά αστρολογικούς όρους, και παρά το γεγονός ότι Ελλάδα -για να μη στεναχωρήσει κανέναν- επέλεξε να χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες που το χορηγεί και η παραγωγός Βρετανία (δηλαδή στους άνω των 30 ετών), η σύγκρουση των δύο Κριών είναι αναπόφευκτη και ήδη προδιαγεγραμμένη. Από τα παραδείγματά μας στη φύση, μπορεί κανείς να φανταστεί τη σύγκρουση αν αναλογιστεί πώς δύο αρσενικά κριάρια ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους όταν βρεθούν σε κοινό τόπο και χρόνο.

Ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου οι Κριοί έχουν αρχίσει να γνωρίζουν τα πρώτα μπουρίνια της κακής συναστρίας. Μάλιστα στην AstraZeneca (ειδικά μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος για πρώτη φορά διαπίστωνε, μακρά μεν, σχέση δε, περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο) η ρευστότητα και η αστάθεια γνώρισαν μια πρώτη κορύφωση κάπου κοντά στα γενέθλια του φαρμακευτικού κολοσσού, στις 7 Απριλίου.

Απ’ άκρη σ’ άκρη της υφηλίου, αναλόγως του γεωγραφικού μήκους και πλάτους των κρατών, της αποχώρησης της Αφροδίτης από το ζώδιο του Κριού, και άλλων αστρολογικών παραγόντων, διαμορφώθηκε μια παγκόσμια Βαβέλ πολιτικών χορήγησης του εμβολίου. Ενδεικτικά, και μόνο σε ό,τι αφορά τις ηλικίες χορήγησης του εμβολίου: Μεγάλη Βρετανία, Νότια Κορέα, Ελλάδα, από 30 ετών και πάνω. Αυστραλία, από 50 ετών και πάνω. Βέλγιο, Γαλλία, από 55 ετών και πάνω. Φιλιππίνες, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, από 60 ετών και πάνω (η τελευταία, μέχρι πρότινος, το χορηγούσε ανάποδα, σε ηλικίες 18 έως 65 ετών). Σουηδία, από 65 ετών και πάνω. Πολωνία, μέχρι 70 ετών. Η Δανία και η Νορβηγία έχουν το εμβόλιο σε αναμονή, ενώ η Ελβετία δεν το ενέκρινε. Κάποιες άλλες χώρες όπως Τσεχία, Σλοβακία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, το χορηγούν σε όλους τους ενήλικες. Τα πράγματα αστρολογικώς έχουν ήδη στραβώσει σε περιοχές που αναπτύσσονται βασικά ανάμεσα στον τροπικό του Καρκίνου και τον τροπικό του Αιγόκερω, με χαρακτηριστική την απόφαση της Αφρικανικής Ένωσης (55 κράτη, κατά κύριο λόγο αφρικανικά) να εγκαταλείψει κάθε σκέψη αγοράς του εμβολίου AstraZeneca. Φυσικά, κάθε Κριός δικαιούται να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, αρκεί να παρέλθει ο δύσκολος Απρίλης.

Περίπου 110 χώρες του πλανήτη έχουν παραγγείλει εμβόλιο AstraZeneca (με τον αριθμό να είναι, για όλους τους λόγους που έχουμε εξηγήσει, ρευστός και σχετικός, από μέρα σε μέρα), ωστόσο η πλειονότητα των χωρών προτίμησε να μην είναι αποκλειστικά εξαρτημένη από ένα εμβόλιο, και λιγότερες από 50 είναι οι χώρες που μέχρι στιγμής εξαρτώνται μόνο από το εμβόλιο της AstraZeneca. Σημαντικό ποσοστό αυτών εντοπίζεται, αποκλειστικά για αστρολογικούς λόγους, στην Καραϊβική (έντονη γραφή) ή αποτελεί πρώην κτήση/διεκδίκηση της αποικιοκρατικής αυτοκρατορίας. Χαρακτηριστική είναι εδώ η σχέση που αναπτύσεται ανάμεσα σε ένα κατεξοχήν ζώδιο της φωτιάς (Κριός) με το υγρό στοιχείο (νησιωτικές χώρες) επί τη βάσει της αστρο-προερχόμενης ρευστότητας: Αγία Ελένη, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανγκόλα, Ανγκουίλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αφγανιστάν, Βιετνάμ, Γεωργία, Γκάμπια, Γκάνα, Γουϊάνα, Γρενάδα, Δομινίκα, Κένυα, Μαλάουι, Μαλδίβες, Μάλι, Μαυρίκιος, Μαυροβούνιο, Μογγολία, Μολδαβία, Μπαγκλαντές, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπελίζ, Μποτσουάνα, Μπουτάν, Μπρουνέι, Μιανμάρ, Νεπάλ, Νήσοι Σολομώντα, Νήσοι Φώκλαντ, Νιγηρία, Ουγκάντα, Ουκρανία, Ουσμπεκιστάν, Παπούα Νέα Γουινέα, Πράσινο Ακρωτήρι, Σάο Τομέ και Πρινσίπε, Σιέρρα Λεόνε, Σουαζιλάνδη, Σουδάν, Σουρινάμ, Σρι Λάνκα, Τζαμάικα, Τόγκο, Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ως Κριός, και η χώρα μας πρόκειται να δοκιμαστεί ιδιαιτέρως μέχρι τις 20 Απριλίου. Στις αμέσως επόμενες ημέρες ας μην εκπλαγεί κανείς εάν διαπιστώσει παράδοξες ή αντιφατικές προτάσεις από την πλευρά της πολιτείας, πχ. σκέψεις για χρήση τριπλής μάσκας ή για απαγόρευση κυκλοφορίας την ημέρα, με ταυτόχρονη άδεια κυκλοφορίας των πολιτών το βράδυ. Πιθανώς θα ανοίξει το ψάρεμα σε ορεινές περιοχές, και το κυνήγι σε παραθαλάσσιες, με ταυτόχρονο περιορισμό μετακινήσεων εκτός δήμου. Επίσης είναι πιθανό, ενώ θα κορυφωθεί η ανεργία και η παντελής έλλειψη εργασίας και επενδύσεων, υπό την επήρεια της Νέας Σελήνης η κυβέρνηση να εισηγηθεί τη 10ωρη καθημερινή απασχόληση, και να νομοθετήσει την υποχρεωτική κυριακάτικη εργασία.

Εν συνόψει, παρακαλούμε αποφύγετε τις άσκοπες ενέργειες και τις άσκοπες σκέψεις μέχρι -τουλάχιστον- την 20ή Απριλίου. Προσοχή στις ενημερώσεις που θα λαμβάνετε στην περίοδο αυτή από δημοσιογράφους Κριούς (Έλλη Στάη, Τατιάνα Στεφανίδου, Νίκος Ευαγγελάτος) ειδήσεις οι οποίες δεν θα βγάζουν νόημα, σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο. Αποφύγετε τις κινητοποιήσεις, κάθε ενέργεια θα είναι μάταιη. Επενδύστε στη γιόγκα, τον διαλογισμό, και την εσωτερίκευση, που είναι συμβατά εξάλλου με την περίοδο εγκλεισμού που διανύουμε. Υπομονή, τέλη Απριλίου μπαίνουμε στο ζώδιο του Ταύρου.

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το