Η βουλευτής έπλεξε το εγκώμιο της Μάργκαρετ Θάτσερ για το σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους ανέργους, αλλά και τις πρακτικές ευγονικής του πρώην πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης.

Την πρωτοκαθεδρία της ως έδρα του διεθνούς φασισμού επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά η ουκρανική κυβέρνηση, όπου ανοιχτά νεοναζιστικές αντιλήψεις περί ευγονικής προπαγανδίζονται στο κοινοβούλιο της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Γκαλίνα Τρετιακόβα, από το κόμμα του πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Ζελένσκι (που μάλιστα πριν την εκλογή του προβαλλόταν στα δυτικά ΜΜΕ κι ως “εναλλακτικός”), μιλώντας σε σεμινάριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου, καταφέρθηκε κατά των φτωχών, που “τρώνε” τα επιδόματα χωρίς να φροντίζουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους να είναι “χαμηλής ποιότητας”:

“Όταν παρέχουμε επιδόματα, που χρησιμοποιούνται από την οικογένεια, και η γέννηση του παιδιού δεν είναι για να το δοθεί μια ισότιμη εκπαίδευση, αλλά για να λάβει υλική βοήθεια, τότε έχουμε –θα το πω ωμά– παιδιά πολύ κακής ποιότητας. Αυτό οδηγεί στο γεγονός πως ζουν επίσης σε βάρος των δημόσιων πόρων”, ισχυρίστηκε η Τρετιακόβα, που τυγχάνει μάλιστα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής κοινωνικής πολιτικής.

Στη συνέχεια, η βουλευτής έπλεξε το εγκώμιο της Μάργκαρετ Θάτσερ για το σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους ανέργους, αλλά και τις πρακτικές ευγονικής του πρώην πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιου, που “στείρωσε τις γυναίκες που δεν είχαν ανώτερη εκπαίδευση” και με τον τρόπο αυτό “ξερίζωσε στοιχεία του έθνους που δεν είναι υπερασπιστές της οικογένειας και άτομα που βγάζουν το ψωμί τους”. Αν και η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Μάιο, ήρθε στην επιφάνεια πριν λίγες μέρες, καθώς άρχισε να κυκλοφορεί το βίντεο στα ΜΚΔ.

Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ουκρανικών Συνδικάτων, που ζήτησαν την παραίτηση της Τρετιακόβα από κάθε θέση και αξίωμα, για “την απάνθρωπη και αντικοινωνική της ομιλία”, που παραβιάζει βασικές προβλέψεις της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ουκρανικό σύνταγμα και άλλα τμήματα του διεθνούς δικαίου.

Καταπέλτης κατά της βουλευτή ήταν και ο πολιτικός επιστήμονας Βλάντιμιρ Κάτσμαν, παραλληλίζοντας δίκαια την ομιλία της με τα προγράμματα ευγονικής των ναζί: “Φαίνεται πως στη χώρα μας υπάρχουν, ας πούμε, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας παιδιά και οικογένειες χωρίς κοινωνική προστασία απλά γεννάνε παιδιά της τάξης που δεν αρέσει στην κυρία Τρετιακόβα. Και, γενικά μιλώντας, υπέδειξε πως θα ήταν καλή ιδέα να εφαρμοστούν μέτρα όπως η στείρωση ή άλλα μέτρα σε αυτούς τους γονείς. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να μετράμε κρανία ή να συγκρίνουμε συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά; Δεν το έχουμε κάνει αρκετά ήδη;”

πηγή: κατιούσα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το