Ακυρώθηκε προγραμματισμένη εγχείριση μεταμόσχευσης σε έναν ασθενή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 20 Ιουνίου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.
Αφού βρέθηκε το ήπαρ, δίνοντας ελπίδες στον ασθενή που το ανέμενε, στη συνέχεια όταν έφτασε στην Πέμπτη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η εγχείρηση ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί διότι δεν υπήρχε αναισθησιολόγος και έτσι αναβλήθηκε επ΄ αόριστον η μεταμόσχευση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το OPEN, το μόσχευμα μεταφέρθηκε στο Λαϊκό στην Αθήνα και μεταμοσχεύτηκε σε άλλον άνθρωπο.
Μιλώντας στο ThessNews.gr ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Ιπποκρατείου» κ. Ι. Καμπαρούδης, δήλωσε πως στο νοσοκομείο υπηρετούν μόλις εννέα αναισθησιολόγοι από 40 που προβλέπονται, κάτι που σημαίνει ότι δεν βγαίνουν τα προγράμματα.
«Οι συνάδελφοι εφημερεύουν κάθε μέρα, κάτι που είναι τρομερά κουραστικό για τους συναδέλφους! Τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις βγαίνουν άγονες επειδή οι αναισθησιολόγοι δεν επιλέγουν να εργαστούν κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, την ώρα που οι ιδιωτικές κλινικές αλλά και νοσοκομεία του εξωτερικού προσφέρουν πολλαπλάσιες οικονομικές απολαβές. Γιατί ένας αναισθησιολόγος να θελήσει να εργαστεί στο Ιπποκράτειο το οποίο κάνει 23 εφημερίες το μήνα, όταν μπορεί να πάρει πολλαπλάσια χρήματα στον ιδιωτικό τομέα», αναρωτιέται ο κ. Καμπαρούδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τεράστιο αυτό πρόβλημα θα υπάρξει ανακούφιση μόνο εάν το υπουργείο αποφασίσει επιτέλους να δώσει ισχυρά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς της ειδικότητας αλλά και να υποχρεώσει τον ιδιωτικό τομέα να μισθώνει υπηρεσίες αναισθησιολόγου στα δημόσια νοσοκομεία.
Σημειώνεται ότι το μόσχευμα ήρθε από την Κύπρο και προέρχεται από τον καταδρομέα της Εθνικής Φρουράς Παναγιώτη Γιαννιό, που σκοτώθηκε την προηγούμενη Τρίτη σε ηλικία 27 ετών, στη διάρκεια άσκησης που περιελάμβανε πτώση του με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο.
Ο πατέρας του παλικαριού, που είναι απόστρατος συνταγματάρχης των καταδρομών, συναίνεσε στην απόδοση των μοσχευμάτων του Παναγιώτη.
πηγή: tvxs.gr
e-prologos.gr