ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Να Ανακληθεί η εκ νέου Δίωξη(!) της συναδέλφου Χρύσας Χοτζόγλου που ..τιμωρείται  για δεύτερη φορά με την ποινή της Δυνητικής Αργίας(!), επειδή προασπίζεται τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

  • Το ΥΠΑΙΘΑ μετατρέπει -με τη  Δυνητική Αργία-  το αναφαίρετο  απεργιακό δικαίωμα σε  …ποινικό αδίκημα
  • Μαζική Αντίσταση στον  Εκφασισμό της Κρατικής Πολιτικής
  • Καμία Ανοχή στην Ακύρωση των βασικότερων  και συνταγματικά κατοχυρωμένων Συνδικαλιστικών Ελευθεριών 
  • Καλούμε το Δ.Σ της  ΕΛ.ΜΕ Ηρακλείου να πάρει Απόφαση για  τη Διοργάνωση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10/3 στα γραφεία της Διοίκησης
  • Η αυταρχική πολιτική των Διώξεων, της Τρομοκράτησης και της Καταστολής πρέπει να συναντήσει τη Μαζική-Ενωτική και Ανυποχώρητη Αντίσταση των εκπαιδευτικών σωματείων και συνολικά όλων των μαζικών φορέων
  • Καμία Υποχώρηση-Καμία Ανοχή στον Ποινικοποίηση  των μαζικών αγώνων και των αγωνιστών.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών καταδικάζει -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- τη  δίωξη της συναδέλφου Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛ.ΜΕ Πειραιά, η οποία διώκεται…  από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, επειδή  τήρησε την απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ)  για Απεργία-Αποχή, κατά τη διαδικασία επιβολής του  αντιδραστικού μέτρου της Ατομικής Αξιολόγησης σε νεοδιόριστη συνάδελφο του σχολείου της.

 Μάλιστα, η συνάδελφος Χ. Χοτζόγλου τιμωρείται    για τη συνδικαλιστική συνέπειά  και τη συλλογική δράση  της για δεύτερη φορά, αφού έχει  παραπεμφθεί  ήδη  μια φορά ξανά  με την απειλή της  ποινής  της «Δυνητικής Αργίας», ποινή  από την οποία την απάλλαξε ομόφωνα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

 Ωστόσο,  αυτή η απαλλακτική απόφαση δεν μπορεί να αναχαιτίσει τη  διωκτική  μανία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ. Δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην  κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Μιας κυβέρνησης  που αρνείταιακόμη και μετά την παλλαϊκή κατακραυγή- τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές και ποινικές   ευθύνες της στο έγκλημα των Τεμπών, καταδικάζοντας  πενήντα εφτά ανθρώπους στον πιο μαρτυρικό θάνατο, τραυματίζοντας ανεξίτηλα τους οικείους τους και κηλιδώνοντας το δημόσιο βίο με πράξεις και αποφάσεις που προσβάλλουν τα «ιερά και τα όσια « του λαού μας, όπως έδειξαν τα μεγαλειώδη και πρωτόγνωρης μαζικότητας συλλαλητήρια της 28ης του Φλεβάρη.

Η επαναφορά της ποινής της «Δυνητικής Αργίας» για τη συνάδελφο Χρύσα Χοτζόγλου, οι πάνω από 2.000  κλήσεις των συναδέλφων απεργών σε Πειθαρχικά, η καθαίρεση διευθυντών που απεργούν (τρεις στην Α/θμια Ηρακλείου), η επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξις, σε συνδυασμό με την αδιοριστία, τους μισθούς της  πείνας,  τα μέτρα για την επίταση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, τα Ωνάσεια κλπ  επιβεβαιώνουν-για πολλοστή φορά- ότι τα «Τέμπη» είναι παρόντα σε κάθε διάσταση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη μεταπολιτευτικά κατασταλτική πολιτική, μπροστά στη βιομηχανία των διώξεων, στην πολιτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», τα εκπαιδευτικά σωματεία, πρώτα και κύρια-έχουν θεμελιώδες δημοκρατικό, καταστατικό, συλλογικό και ηθικό χρέος να    Αντισταθούν.

Η πολυήμερη σιωπή της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΛ.ΜΕ Ηρακλείου (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ /ΠΑΣΚ), οι κωλυσιεργίες στη λήψη απόφασης καταδίκης της απαράδεκτης νέας δίωξης της συναδέλφου Χ. Τζόγου,  η άρνηση διοργάνωσης Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10/3,  ημέρα που  προσδιορίζεται από την ΟΛΜΕ ως ημέρα Κινητοποίησης ενάντια στη εν λόγω Δίωξη, καταδεικνύουν  ξανά ποιες δυνάμεις βάζουν αναχώματα στην ανάπτυξη της συλλογικής πάλης, ακόμη και σε κρίσιμες στιγμές, όπως είναι η απειλή, ουσιαστικά, της Απόλυσης των εργαζομένων.

Καλούμε τις εν λόγω παρατάξεις που ελέγχουν το προεδρείο της ΕΛΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν στη θεμελιώδες καθήκον της περιφρούρησης του βασικότερου δικαιώματός μας στην εργασία και τη συνδικαλιστική δράση

Καλούμε την ΠΕΚ /ΠΑΣΚ να πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη σιωπή.  Έχει τη θέση της  αντιπροεδρίας της ΕΛΜΕ και οφείλει να τηρήσει, τουλάχιστον, τις καταστατικές υποχρεώσεις της.

Καλούμε την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ /ΣΥΝΕΚ που έχει τη θέση της προεδρίας να αφήσει την  οικεία της στάση της «Διγλωσσίας» και να ψηφίσει την Πρόταση που καταθέτουμε για Διοργάνωση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (10/3) και, επιτέλους, να εκδώσει την απόφαση που έχει διαμορφωθεί πλειοψηφικά για την   καταδίκη της εκ νέου δίωξης της συναδέλφου.

Μπροστά σε αυτή την στυγνά αντιλαϊκή πολιτική –που δεν ακυρώνει μόνο θεσμικά τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, αλλά επιπλέον θέτει αγωνιστές σε Αργία και, ουσιαστικά, μας απειλεί με Απόλυση, επειδή αγωνιζόμαστε, η σιωπή του σωματείου μας, αλλά και κάθε μαζικού φορέα, συνιστά στάση  συνενοχής.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Εκπαιδευτικών δηλώνουμε στη διωκόμενη συνάδελφο την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, 

Τονίζουμε στις παρατάξεις της  συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας πως  η στάση της σιωπής, της κωλυσιεργίας και της άρνησης αντίστασης ακυρώνει τις  βασικότερες αρχές του καταστατικού του σωματείου μας  και τις καθιστά  «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης στην επιβολή των  μέτρων εκφασισμού, όπως είναι η  αργία των απεργών,  των συνδικαλιστών και  των αγωνιστών.

Ζητούμε άμεση σύγκληση της ΓΣ της ΕΛΜΕ και της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, για την οργάνωση της συλλογικής πάλης και αντίστασης στην πολιτική της Ποινικοποίησης των Αγώνων μας και των Αγωνιστών

Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και σε  μαζική συμμετοχή και όλα τα αγωνιστικά βήματα που θα διαμορφωθούν από την «Πρωτοβουλία ενάντια στις Διώξεις»

Η πολιτική της Ποινικοποίησης της Απεργίας και γενικά της  Συλλογικής Πάλης, της  τρομοκράτησης και της κατεδάφισης των βασικότερων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών θα συναντήσει τη Μαχητική-Ενωτική και Ανυποχώρητη  Συλλογική Αντίσταση και Πάλη.

  • Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει
  • Οι Λαϊκοί Αγώνες μπορούν να νικήσουν

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το