Θιασώτης του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο, η ΝΔ είχε προαναγγείλει σε ανύποπτο χρόνο δια στόματος του νυν εκπροσώπου της Οικονόμου πως «δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να παραδώσει το Τατόι όπως το παρέλαβε, σε άθλιες συνθήκες». Πράγματι, η περιβόητη «αξιοποίηση των βασιλικών κτημάτων» (σύμφωνα με τον Μητσοτάκη) αποτέλεσε ζήτημα αιχμής για τους «άριστους», ήδη από το 2019. Τον Γενάρη του 2021, (εφτά μήνες πριν τη μετατροπή του μεγαλύτερου μέρους από τα 42.000 στρέμματα της εν λόγω έκτασης σε κρανίου τόπο, απότοκο της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής εγκατάλειψης και απαξίωσης της δασοπροστασίας – δασοπυροσβεσης), η ΝΔ παρουσίασε ως μέγα χορηγό της μελέτης βιωσιμότητας του χώρου το …ίδρυμα Αθανάσιου Λασκαρίδη.
Κλιμακώνοντας την επίθεση ενάντια σε καθετί δημόσιο, τον περασμένο Φλεβάρη, λίγες μόνο μέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός με προϋπολογισμό 11,5 εκ ευρώ από το ταμείο Ανάκαμψης (διάβαζε από το υστέρημα του εργαζόμενου λαού) για την υποβολή προσφορών για το Τατόι προκειμένου να μετατραπεί σε μουσείο κατά τα πρότυπα του παλατιού Πέτερχοφ στην Α. Πετρούπολη. Αν και ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε από τις αρχές Μάρτη, οι αρμόδιοι ποιούν την νήσσαν για ευνόητους λόγους (διάβαζε εξαιτίας της πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής απομόνωσης και του αποκλεισμού που επιβάλλει η «δημοκρατική δύση» στη Ρωσία και την άνευ όρων ευθυγράμμιση των ντόπιων λακέδων με την αντιρωσική υστερία). Ως εκ τούτου, ο Μητσοτάκης κατέφυγε στην αξιοποίηση της σχετικής τεχνογνωσίας εκ μέρους του πρίγκηπα Καρόλου της Ουαλίας. Όλα αυτά κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων, αλλά και της κήρυξης του κτήματος ως διατηρητέου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων. Με την κίνησή του αυτή ο Μητσοτάκης επιχειρεί να επικοινωνήσει και να συσπειρώσει το ακροδεξιό ακροατήριο εντός και εκτός του κόμματός του μιας και ο πρίγκηπας Κάρολος συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς με τον τέως.
Ωστόσο η όλη επιχείρηση μετατράπηκε σε μπούμερανγκ ύστερα από τις αποκαλύψεις του κυβερνητικού ΑΜΕ-ΜΠΕ πως η «αποκατάσταση» του βασιλικού κτιρίου στη Σκωτία έγινε με αδιαφανή τρόπο από μεγιστάνες του πλούτου που κατηγορούνται για δωροδοκία με στόχο την απόκτηση τιμητικών τίτλων ακόμα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τελικό αποδέκτη τον Κάρολο, σκάνδαλο που διερευνάται ήδη από τις βρετανικές αρχές. Κατά τα λοιπά, οι αιτιάσεις περί του Μητσοτάκη – «αυλάρχη των Γλύξμπουργκ» χάνουν την αξία τους όταν εκστομίζονται από τον Τσίπρα, ο οποίος το 2018 είχε υποδεχτεί με κάθε επισημότητα ως πρωθυπουργός στη χώρα μας τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα Κάρολο…
πηγή: Λαϊκός Δρόμος
e-prologos.gr