Παρέμβαση με αναρτήσεις πανό στην πόλη της Κέρκυρας πραγματοποίησε αυτές τις μέρες το Μ-Λ ΚΚΕ στα πλαίσια συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και καθώς όλο αυτό το διάστημα ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά βρίσκονται στη δίνη μιας κλιμακούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο έχει αρνηθεί όλους αυτούς τους μήνες να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι μόνο αρνείται προκλητικά να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά αντίθετα έχει κάνει την πανδημία πρόσχημα για να νομοθετεί απανωτά σκληρά αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα. Η πολιτική της δεν έχει καμία σχέση με την αποτελεσματική διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα εφαρμόζει μια εγκληματική πολιτική εγκατάλειψης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας: Δεν καλύπτει τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το δημόσιο σύστημα υγείας σε μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές και αναγκαίο προσωπικό. Δεν προσλαμβάνει ούτε τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό. Κλείνει τμήματα νοσοκομείων. Αρνείται να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας. Έχει φτάσει ως το απάνθρωπο σημείο να μειώσει το 2021 κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ την κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, αφήνοντας προκλητικά έκθετο το λαό απέναντι στην πανδημία.

Παράλληλα εκμεταλλεύεται τους κοινωνικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις που έχει επιβάλει για την πανδημία ως “χρυσή ευκαιρία”, όπως κυνικά ομολογούν τα στελέχη της, για να περάσει με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις μέτρα που θέλουν να βάλουν υπό κρατικό έλεγχο τα εργατικά συνδικάτα, που καταργούν το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταθερή και πλήρη εργασία, που γιγαντώνουν την ανεργία και καταβυθίζουν το λαό σε νέα βαθιά και παρατεταμένη φτώχεια. Η Δημόσια Εκπαίδευση σε όλη την έκτασή της δέχεται απανωτά πλήγματα. Το παρατεταμένο λουκέτο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, το μπαράζ των ψηφισμένων αντιεκπαιδευτικών νόμων και τα αυταρχικά αστυνομικά μέτρα στα ΑΕΙ συνθέτουν το αντιδραστικό έργο της κυβέρνησης.

Το αντιδραστικό δόγμα της “ατομικής ευθύνης” έγινε το κυβερνητικό σλόγκαν για να συγκαλυφθεί αυτή η καταστροφική πολιτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στον “ανεύθυνο” λαό για τα κύματα της πανδημίας, την ώρα που ο εργαζόμενος λαός στριμώχνεται καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η εργοδοσία δεν λαμβάνει κανένα υγειονομικό μέτρο στους χώρους εργασίας, με συνέπεια να φουντώνουν και να ξαναφουντώνουν τα κρούσματα της πανδημίας.

Η πανδημία έχει γίνει από την κυβέρνηση όχημα για να επιβάλει απαγορεύσεις που δεν είναι “υγειονομικά” μέτρα αλλά αντιδημοκρατικά μέτρα. Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλευόμενη και την ανοχή και τελικά την αποδοχή που της πρόσφεραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδίδεται σε μια βάναυση καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Έχοντας το λαό για πέντε μήνες σε καθεστώς παρατεταμένου εγκλεισμού και απαγορεύσεων, η κυβέρνηση της Δεξιάς με την πολιτική της πυγμής, στήνει ένα σιδερόφρακτο καθεστώς αστυνομοκρατίας. Βάζει στο στόχαστρο τη διαδήλωση και την απεργία, το πανεπιστημιακό άσυλο, την οργανωμένη συνδικαλιστική και λαϊκή πάλη, καταστέλλοντας βίαια τις κινητοποιήσεις, επιδίδεται σε πογκρόμ συλλήψεων, επιβάλλει απανωτά εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα σε λαϊκούς αγωνιστές. Γι’ αυτό το σκοπό προωθεί για ψήφιση το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο “Βρούτση – Χατζηδάκη”, με διατάξεις που θέλουν να βάλουν στο γύψο θεμελιώδη εργατικά συνδικαλιστικά διακιώματα.

Οι συνεχόμενες μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της νεολαίας ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά – αυταρχικά μέτρα, οι μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μέχρι και το πρόσφατο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή επιβεβαιώνουν ότι η λαϊκή οργή και αγανάκτηση φουντώνει. Αυτή πρέπει να βρει διέξοδο στον παρατεταμένο πανεργατικό – παλλαϊκό αγώνα που είναι και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να φράξουμετο δρόμο και να ανατρέψουμε την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το