Χρήστος Κάτσικας
Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη και αυτό το καταφέρνεις όταν τον συκοφαντείς έτσι ώστε αφενός να του παραλύσεις κάθε διάθεση για αντίσταση και αφετέρου να τον απομονώσεις από τους φυσικούς του συμμάχους σε τέτοιο βαθμό που το θύμα να αποδεχθεί τη θυσία σα να είναι θέλημα Θεού.
Στα πλαίσια αυτά, καιρό τώρα έχουν «εξαπολύσει», γνωστά για τη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους, «αρπακτικά» της δημοσιογραφίας τα οποία μαζί με τους παλατιανούς δημοσιογράφους και τη διευρυμένη ομάδα των «προθύμων» (τόσα εκατομμύρια στα ΜΜΕ δεν δόθηκαν άδικα) άρχισαν να «ξεσκονίζουν» σε απευθείας μετάδοση τα γνωστά ρεφρέν τους για τους «τεμπέληδες εκπαιδευτικούς».
Οι τελευταίοι λόγω της αμορφωσιάς τους περί την «γεωμετρία» της Ιστορίας και θεωρώντας αμετάβλητους τους συσχετισμούς υπέρ της τάξης της οποίας αποτελούν τους οργανικούς διασκεδαστές της, δεν νιώθουν την ανάγκη των προσχημάτων. Έτσι μας παρέχουν αφειδώς τα διαπιστευτήρια και της χυδαιότητας και της μαυρίλας τους.
Ο αξιότιμος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης
Σε άρθρο του με τίτλο «Εκπαίδευση: Επιτέλους αξιολόγηση» ο πολυθεσίτης αλλά όχι ερημοσπίτης δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, που για πολλά χρόνια είχε μισθούς από 2-3 και 4 δουλειές ταυτόχρονα (θυμίζουμε 28 χρόνια στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 10 χρόνια στην ΕΡΤ, επί 14 χρόνια στο MEGA CHANNEL ως πολιτικός συντάκτης και επικεφαλής του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, επί 9 χρόνια γενικός διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΒΗΜΑ fm , CITY και Αθήνα 9,84, αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής στη REAL NEWS και REAL FM, παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 κλπ) επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς καθώς, όπως σημειώνει «οι περισσότεροι θέλουν να μην αλλάξουν τη ρουτίνα τους. Με την καλοπέραση και τα προνόμια ξέχασαν ότι είναι λειτουργοί».
Και συνεχίζει: «Δεν τους περνάει από το μυαλό να βάλουν πλάτη, όπως οφείλουν, να κρατήσουν την κοινωνία όρθια. Δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί υπάλληλοι. Αδιάφοροι είναι πολλοί από αυτούς, γιατί ουδείς τους αξιολογεί…Πέτυχαν να είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στον πλανήτη που δεν αξιολογούνται και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τα πεπραγμένα τους. Από τους πωλητές των σούπερ μάρκετ μέχρι τους ακριβοπληρωμένους μάνατζερ των μεγάλων εταιρειών, η αξιολόγηση είναι καθημερινή και αυτονόητη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα επιμένουν ότι αυτό δεν τους αφορά…Δεν χρειάζονται ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι από το εξωτερικό για να ξαναβάλουν το Δημόσιο στις ράγες. Αρκεί οι επιθεωρητές να ξαναπιάσουν δουλειά.»
Είπαμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παλατιανός δημοσιογράφος (από αυτούς που αποκλειστική δουλειά τους ήταν και είναι το ξεσκόνισμα των κυβερνήσεων) επιτίθεται στους δασκάλους και τους καθηγητές. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι επιθέσεις από γνωστούς εργολάβους της παραπλάνησης και συκοφάντησης οι οποίοι μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ προωθούν τον κοινωνικό πόλεμο, τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία.
Δικαίωμα του Γιάννη Πολίτη να θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Ωστόσο είναι προκλητικό ένας δημοσιογράφος που αμείβεται για τις υπηρεσίες του 10 φορές περισσότερο από έναν εκπαιδευτικό ή έναν γιατρό του δημοσίου νοσοκομείου ή έναν Πανεπιστημιακό καθηγητή να μιλάει για προνόμια και καλοπέραση των δασκάλων.
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να καλέσουν τον κ. Πολίτη, όπως το είχαν κάνει και άλλοι συκοφαντημένοι εργαζόμενοι παλιότερα, να κοιτάξει γύρω του προσεκτικότερα, μήπως και ανακαλύψει τους προνομιούχους που νέμονται σήμερα τη σάρκα της Ελλάδας έχοντας τρεις και τέσσερις δουλειές, τους γόνους των οικογενειών που έχουν καταλάβει όλα τα πόστα και είναι οι θησαυροφύλακες και ανθρωποφύλακες του συστήματος, από το οποίο άλλωστε τρέφονται την ίδια ώρα που, ανερυθρίαστα, εμφανίζονται ως κήνσορες και κριτές των πάντων.
Όσον αφορά στη νοσταλγία του για τους επιθεωρητές και την προτροπή του να ξαναπιάσουν δουλειά να υποθέσουμε ότι το όραμά του δεν είναι η άμισθη εργασία. Το λέμε γιατί θυμηθήκαμε όσα τον κατηγορούν φοιτητές ότι έλεγε την ώρα της παράδοσης σε μια από τις δουλειές από τις οποίες αμείβονταν. Αντιγράφουμε:
Ο ”μεγαλοδημοσιογράφος” Γιάννης Πολίτης κατά τη διάρκεια της παράδοσης έθιξε το θέμα της άμισθης εργασίας στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στο χώρο των media. Η απλήρωτη εργασία για τον κ. Πολίτη συνεπάγεται μια αναγκαιότητα που πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές/-τριες , προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια/ προϋπηρεσία για τον τρόπο που θα δουλέψουν μελλοντικά στον κλάδο, καθώς το Πανεπιστήμιο δε σε προετοιμάζει για το επάγγελμα σε αντίθεση με την εργασιακή εμπειρία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που χρησιμοποίησε ήταν πρώτα η ακραία περίπτωση της NESTLE όπου θεσμοθετήθηκε η δωρεάν απασχόληση 1000 εργαζομένων για 1 χρόνο , από τους οποίους θα προσλάμβανε τους 10, ενώ οι υπόλοιποι 990 θα προσέφεραν τζάμπα εργατικά χέρια για 365 μέρες και θα ανταμείβονταν με την εξοικείωση στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της μεγαλύτερης πολυεθνικής στον κλάδο του επισιτισμού (εδώ γελάμε). Δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά στη συνέχεια προχώρησε αναφερόμενος στη συνεργασία της εφημερίδας ”ΤΑ ΝΕΑ” , στην οποία εργάστηκε για 28 χρόνια και διετέλεσε προϊστάμενος της ηλεκτρονικής έκδοσής της, με τους σπουδαστές/-στριες της Παντείου. Πιο συγκεκριμένα , διαμαρτυρήθηκε για την ανάμειξη συνδικαλιστών που παρότρυναν τους εργαζόμενους/-μενες να διεκδικήσουν μισθό για την εργασία τους, ισχυριζόμενος ότι : ”Δε φτάνει που τους μαθαίνουμε τη δουλειά , μας πηγαίνουν και στα δικαστήρια”.
e-prologos.gr