Μόλις τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό, σίγουρα πολλές λέξεις και φράσεις θα έχουν χάσει την προ κορονοϊού σημασία τους. Αρχικά, η κρατική μέριμνα πλέον θα λέγεται «ατομική ευθύνη». Δηλαδή αν μία κυβέρνηση καταφέρνει να αντιμετωπίσει την πανδημία σχετικά αποτελεσματικά θα είναι επειδή είναι υπεύθυνη και πήρε έγκαιρα «σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα». Αν πάλι τα κρούσματα και οι νεκροί αυξηθούν τις επόμενες μέρες, θα φταίνε οι «λιγοστοί ανεύθυνοι» συμπολίτες μας, όχι τα κλεισίματα νοσοκομείων, τα πάνω από 30.000 κενά γιατρών και νοσηλευτών,οι 557 ΜΕΘ που θα έπρεπε να είναι 3.000.

Επίσης, η κοινωνία παύει πλέον να χωρίζεται σε πλούσιους και φτωχούς, σε εκείνους που ματώνουν χρόνια και δεκαετίες στα νοσοκομεία και τους δρόμους και υπερασπίζονται τη δημόσια δωρεάν υγεία με τον ιδρώτα και τους αγώνες τους και σε εκείνους που την ξήλωσαν και τώρα χειροκροτάνε υποκριτικά στα μπαλκόνια τους, κάνοντας τεστ για τον κορονοϊό στα ιδιωτικά κέντρα απλά και μόνο επειδή μπορούν, επειδή τους το επιτρέπει η ταξική τους θέση και το εισόδημά τους. Πλέον η κοινωνία χωρίζεται σε υπεύθυνους και ανεύθυνους. Τέλος, η κυβέρνηση καθορίζει τι είναι αντιφατικό στη δημόσια ζωή. Μπορείς π.χ. το Σάββατο να ψέγεις εκείνους που «συνωστίζονται» στις παραλίες και τα βουνά και Κυριακή πρωί να ψέλνεις στην εκκλησία με κοινό, αρκεί οι πιστοί να κάθονται έξω απ’ τον ναό, όπως έκανε τις προάλλες ο λοιμωξιολόγος και ψάλτης Τσιόδρας…

Υ.Γ. Οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ πραγματικά δεν έχουν καμία αίσθηση ατομικής ευθύνης. Κυκλοφορούν δυο-δυο στα μηχανάκια τους, δε φοράνε μάσκες και γάντια και έρχονται συνεχώς σε επαφή με απλό κόσμο. Όχι τίποτα άλλο, τώρα με την απαγόρευση που «εντείνονται οι αυστηροί έλεγχοι», η αστυνομία θα αποτελεί το λιγότερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία…

28-3-2020

Ιάσονας Αδριανός, μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία